Nauwelijks wachttijden
Uitslag binnen 24 uur online
Onderzocht door erkende laboratoria

En mijn huisarts dan?

In Nederland wordt preventief onderzoek niet vergoed door de verzekeraars. Uw huisarts mag daarom niet altijd het onderzoek dat u wenst laten uitvoeren zonder dat er een medische noodzaak voor is. Bovendien komt het door het laboratorium uitgevoerde bloedonderzoek voor rekening van uw “eigen risico”. Voor 2020 is de eigen bijdrage vastgesteld op € 385. Dus betaalt u de testen vaak uiteindelijk nog zelf.

Voor onderzoek via uw huisarts zijn ook meer acties nodig. Telefonisch een afspraak maken, naar de huisarts, vragen om de testen die u eigenlijk zou willen doen en hopen dat deze ermee instemt, naar het bloedafnamepunt, ongeveer een week later bellen voor de uitslag of weer langs de huisarts voor de uitslagen. Via Check-U Testjegezondheid blijft dat beperkt tot het bezoeken van het afnamepunt dat u uitkiest en u heeft vaak al binnen 24 uur de uitslag.

Uw uitslagen blijven bij Check-U voor u alleen en niemand anders; ze gaan dus ook niet naar uw huisarts. Zoals u weet werken wij net als de huisartsen met gecertificeerde ziekenhuis- en artsenlaboratoria; indien u afwijkende testuitslagen heeft kunt u deze dus gemakkelijk uitprinten en eventueel later met uw arts bespreken. We kunnen niet voorkomen dat artsen actief bij de laboratoria gaan zoeken naar uw uitslagen; dan zouden ze deze tegen kunnen komen. ( In zeer zeer incidentele gevallen kan het zijn dat het laboratorium de uitslag doorgeeft aan de huisarts, het gaat dan om bijkomende uitslagen die meteen levensbedreigend zouden kunnen zijn; onmiddellijke actie kan vereist zijn. Maar indien dat mocht gebeuren denken wij en het laboratorium dat gezondheidsdreiging belangrijker is dan privacy.)

Check-U is vooral bedoeld voor preventief onderzoek; heeft u klachten ga dan naar uw huisarts.