Nauwelijks wachttijden
Uitslag binnen 24 uur online
Onderzocht door erkende laboratoria

Compleet Preventief Medisch Bloedonderzoek

Test op de belangrijkste waarden in het bloed die afwijkingen kunnen opsporen. Het complete bloedonderzoek biedt een grondige bloedanalyse voor alle waarden. Het is een uitgebreide bloedwaardentest en een uitgebreide bloedanalyse die ervoor zorgt dat geen enkel aspect van uw bloed over het hoofd wordt gezien. 

Vraag deze test aan

Deze uitgebreide bloedtest omvat onder andere: 

 • Cholesterol – Grootste veroorzaker hart- en vaatziekte
 • Splitsing in HDL en LDL cholesterol – Cholesterol bestaat uit goed (HDL) en slecht cholesterol (LDL)
 • Triglyceriden – Opgenomen vetgehalte in het bloed
 • Kreatinine - Nierfunctie
 • ALAT - Leverfunctie
 • Natrium – Hoeveelheid Natrium in het bloed
 • Kalium – Hoeveelheid Kalium in het bloed
 • Vochtbalans in het lichaam
 • Glucose – Diabetes
 • BSE – Bezinking - Ontstekingen - Infecties
 • TSH* en evt. T4 - Schildklierfunctie
 • HB – Hemoglobine – Bloedarmoede – Algemene moeheidsklachten

 

Schildklier test 

In de Check-U Compleet test zitten naast een groot aantal andere waarden ook de TSH en als de waarde van de TSH afwijkt ook de FT4 (vrije T4). De test meet de hoeveelheid thyroïdstimulerend hormoon (TSH) in het bloed. TSH wordt gemaakt in de hypofyse, een belangrijke hormoonproducerende klier in de hersenen. TSH zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormonen (T4 en T3) worden aangemaakt. De schildklierhormonen regelen het gebruik van energie in het lichaam, een soort thermostaatfunctie. 

Wanneer er te weinig schildklierhormonen gemaakt worden, krijgt de hypofyse het signaal om TSH te maken, dat vervolgens de schildklier stimuleert tot productie van schildklierhormonen. Omgekeerd, wanneer er te veel schildklierhormonen in het bloed aanwezig zijn, zal de hypofyse het signaal krijgen om minder TSH te maken, en gaat de schildklier minder hormonen maken. 

Schildklierklachten 

De meeste afwijkingen van de schildklier hebben tot gevolg dat er te weinig of juist te veel schildklierhormonen gemaakt worden. Dat leidt tot vele lichamelijke symptomen. Bij een overactieve schildklier: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen ook een onregelmatige menstruatiecyclus. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft de patiënt last van gewichtstoename, droge huid, constipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid, bij vrouwen zware menstruatiebloedingen. 

Veel kleine ongemakken kunnen het gevolg zijn van een te sterk of te zwak aangestuurde schildklier. Door de Check-U test wordt gemeten of de schildklier goed wordt aangestuurd (TSH) en bij afwijkingen wordt dan gemeten of de schildklier wel of niet genoeg T4 voortbrengt. 

Wilt u weten of uw schildklier goed werkt, schrijf u dan in op vraag test aan voor de Check-U Compleet test van testjegezondheid.nl.

 

De werkwijze van bloedonderzoek bij Check-U 

Check-U werkt samen met gecertificeerde artsen- en ziekenhuislaboratoria in Nederland voor de bloedafname en analyse. Dit garandeert een deskundige afname en analyse, en er is altijd een Check-U punt bij u in de buurt. In tegenstelling tot andere aanbieders, die vaak met buitenlandse laboratoria werken en bloed moeten opsturen, zorgt Check-U voor kwaliteit en gemak bij nuchtere bloedafname. 

U schrijft u in voor een test op de volgende manier:

 • Inschrijven: Vul uw gegevens in op de "Vraag Test Aan" pagina, inclusief persoonsgegevens, gewenste test en locatie. U ontvangt een bevestiging per e-mail.
 • Bloedafname formulier: Binnen 1 tot 3 werkdagen ontvangt u thuis een bloedafname formulier voor de gekozen locatie, samen met een uitleg en de factuur met uw persoonlijke inlogcode voor de uitslag.
 • Bloedafname: Ga binnen 10 dagen na ontvangst van de test naar het afnamepunt voor de test (opmerking: u kunt niet meer naar een andere locatie gaan). Een afspraak maken is niet nodig. De openingstijden van de locaties vindt u op onze website.
 • Betaling: Maak het verschuldigde bedrag uiterlijk op de afnamedag over. Zodra uw betaling is ontvangen, wordt de uitslag vrijgegeven (houd rekening met verwerkingstijd).
 • Uitslag: Vaak kunt u binnen 24 uur (werkdagen) uw uitslag van de standaard testen bekijken via uw persoonlijke dashboard. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord. U ontvangt een e-mailmelding zodra de uitslag online beschikbaar is.